Jó szívvel az egészségért

Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Keresés

Letölthető dokumentumok

2008. február 14. | Frissítve: 2013-11-08 11:43

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

 • EHN állásfoglalás a szív és érrendszeri kockázat meghatározó programokról Az állásfoglalás javaslatot tesz arra, hogy az Európai Unió ajánlást adjon ki a kardiovaszkuláris kockázat meghatározó programok végzésének egységes szempontjaira vonatkozólag.
  2012. március 25.EHN állásfoglalás a szív és érrendszeri kockázat meghatározó programokról (pdf formátum angolul)

 • Európai Szív és Érrendszeri betegek Chartája A Charta első alkalommal rögzíti európai szinten a szívbetegek részéről a magas életminőség, az elkerülhető rokkantság megelőzése, a minél teljesebb rehabilitáció biztosíthatóságának a szempontjait.
  2012. februás 12.Európai Szív és Érrendszeri betegek Chartája (pdf formátum angolul)

 • Nemzeti stratégia a dohányzás visszaszorítására Hazánkban az éves 125 000 halálesetből mintegy 25000, tehát minden ötödik a dohányzással összefüggésbe hozható megbetegedések miatt következik be.
  2011. június 27.Nemzeti stratégia a dohányzás visszaszorítására (pdf formátum)

 • Magyar orvosi társaságok nyilatkozata a dohányfüstmentes környezet érdekében. Nagy örömmel és megelégedéssel tapasztaljuk, hogy végre beterjesztik az Országgyűlés elé a "nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény" szigorító módosítását.
  2011. februás 28.Magyar orvosi társaságok nyilatkozata a dohányfüstmentes környezet érdekében (pdf formátum)

 • Legyen dohányfüstmentes minden munkahely! A Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Szövetség a Dohányzás Visszaszorításáért és a Légúti Betegek Országos Egyesülete a Ne Gyújts Rá napon kiadott közleménye, 2010. november 18. Dohányfüstmentes Világnap Sajtóközlemény (pdf formátum)

 • Vörös riadó a nők szívéért - Az EuroHeart projekt 6. munkacsoportjának jelentése a nők részvételéről a szív és érrendszeri kutatásokban. (angolul)
  (pdf formátum)

 • A kardiovaszkuláris betegségek megelőzése Európában - a befejezetlen feladat EuroHeart work package 5: A kardiovaszkuláris egészségmegőrzéssel és a kardiovaszkuláris betegségmegelőzéssel kapcsolatos nemzeti tervek, protokollok és felmérések
  (pdf formátum)

 • Ne gyújts rá! dohányzásellenes világnap alkalmából az oly sokakat érintő káros szenvedély veszélyeire, visszaszorítás szükségességére hívja fel a lakosság az orvosok a törvényhozók figyelmét a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT), Magyar Nemzeti Szívalapítvány (MNSZA) valamint a Magyar Tüdőgyógyász Társaság.
  (pdf formátum)

 • Automata defibrillátor (AED) - Ha ön automata defibrillátor telepítését, beszerzését tervezi, vagy már rendelkezik ilyen készülékkel, akkor hasznosak lehetnek tanácsaink az AED elhelyezéséről, ellenőrzéséről, karbantartásáról.
  (pdf formátum)

 • A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány sajtóközleménye Kolonics György tragikus halála kapcsán:
  (pdf formátum)

 • Sajtóanyag az Egészséges Szív Európai Chartája kihirdetéséről
  (pdf formátum)

 • "Gyermekeink szívéért elfogadom" az Egészséges Szív Európai Chartája
  (pdf formátum)

 • A "Gyermekek, az elhízás és a társuló elkerülhető idült betegségek" program bemutatója a Pro Medicina 2007 konferencián.
  (pdf formátum)

 • Olvassa el a beszámolót a "Gyermekek, az elhízás és a társuló elkerülhető idült betegségek" program első fázisáról!
  (pdf formátum)

 • Az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) Dietetikai Főosztálya és Élelmezés-egészségügyi Osztálya által az iskolai büfék kínálatára vonatkozó javaslatok.
  (pdf formátum)

 • Dohányzásról leszokást segítő szakrendelések listája.
  (pdf formátum)

 • Támogatott háziorvosok és intézmények:

Naplók

 • A kardiológiai vizsgálatra készüljön fel időben. Írja fel az utóbbi napokban mért vérnyomásértékeit! (itt töltheti le a vérnyomásnaplót)
  (pdf formátum)

 • Vezessen naplót a vérvételi eredményekről! Egy táblázat segítségével az orvosa is könnyebben áttekintheti a korábbi kezelést. Ha külföldre megy, vigyen magával angol nyelven is egy feljegyzést arról, hogy Ön véralvadásgátlót szed. A letölthető táblázatunk segít az eredmények nyomon követésében.
  (pdf formátum)

Állásfoglalásaink

 • Nyílt levél az MTA elnökének a dohányzásról megjelent ellenmondásos tanulmány miatt - melyet aláírt a Magyar Nemzeti Szívalapítvány és a Magyar Kardiológusok Társasága is.
  (pdf formátum) 2008. szeptember 26.


 • Az Egészséges Szív Európai Chartája aláíróinak második találkozója
  (pdf formátum) 2008. szeptember 16.


 • Magyar Nemzeti Szívalapítvány állásfoglalása nyilatkozata az INNOVÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS EGÉSZSÉGÜGY kérdésében
  (pdf formátum) 2008. február 20.


 • A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány állásfoglalása a Társadalmi Megújulás Operatív Programról
  (pdf formátum) 2007. december 5.


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és a Magyar Kardiológusok Társasága állásfoglalása a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programról
  (pdf formátum) 2007. december 5.


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felhívása az élelmiszerekhez adagolt transz zsírok korlátozására a szív és érrendszeri betegségek visszaszorítása érdekében
  (pdf formátum) 2007. május 4.


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány álláspontja az Európai Bizottság Egészség Európában: Stratégiai Megközelítésben című vitairatához
  (pdf formátum) 2007. február 12.


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány arra kéri a kormányzatot, hogy mérlegelje a vizitdíj megfizetése alóli mentesség megadását a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők részére.
  (pdf formátum) 2007. január 22.


 • Civil szervezetek közös nyilatkozata az egészségtelen élelmiszerek reklámozásának korlátozásáról
  (pdf formátum) 2006. október 26.


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány álláspontja: Az Európai Tanács döntése az élelmiszereken alkalmazott, tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások szabályozásáról
  2006. március


 • A Magyar Nemzeti Szívalapítvány álláspontja: Az Európai Bizottság Zöld Könyvéről - "Az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenység promóciója: a túlsúly, az elhízottság és a krónikus betegségek megelőzésének európai dimenziója" (angolul)
  (angolul) 2006. március


 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Becenév (nickname):


Hozzászólás:


*MODERÁLÁSI ALAPELVEK*

MODERÁLÁSI ALAPELVEK

Az mnsza.hu összes cikkeihez fűzött hozzászólás moderált. A moderátor nem tudja a hozzászólásokban megjelenő tartalmakat szerkeszteni, illetve részlegesen törölni; vagy változatlan formában meghagyja azokat, vagy törli az egészet.

A moderátor joga és kötelessége, hogy az itt következő pontok valamelyikét megvalósító hozzászólásokat az adatbázisból törölje.

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólások.

Ismétlés: ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos ismétlésnek számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több oldalon több alkalommal helyez el.

Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni az adott téma jellegének függvényében.

Azon szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások, amelyek nem a kifejezetten az e célt szolgáló módon és helyen tűnnek fel, törlésre kerülnek.

A jó ízlést sértő, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató csatolások (linkek) szintén tiltottak.

Bejelentkezés

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány weboldalán bizonyos tartalmak, illetve szolgáltatások csak regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

A regisztráció előnyei:
Mennyibe kerül?
A regisztráció ingyenes és az is marad.

Hogyan regisztráljak?
Kérjük, adja meg a kért adatokat, majd nyomja meg "Regisztráció" gombot! A megadott e-mail címre, elküldünk Önnek egy levelet, amiben egy aktiváló linket talál. Erre a linkre kattintva tudja majd véglegesíteni feliratkozását. Fontos tudnia, hogy csak regisztrációja véglegesítése után tud majd bejelentkezni oldalainkon.

Kiemelt ajánlat

Szív Szótára
Nem igazodik el a zárójelentésen?
tovább »

Defibrillátor térkép


Szavazás

Mi a javaslata az élelmiszerek transzzsír tartalmára vonatkozólag?

Államilag korlátozni a megengedhető arányt
Egy szint felett megadóztatni
Gyártók önkéntes fogadalma
Nem időszerű ez most

Alapító szervezetünk

Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító szervezete


Nemzetközi kapcsolatok

European Heart Network
World Heart Federation

Facebookon
Szívalapítvány a YouTube-on