Kardiológus válaszol

Szeretne többet tudni a szívbetegségről? Kérdezze meg orvos szakértőnket. Új szolgáltatásunkban várjuk kérdéseit, észrevételeit a honlapunkon szereplő témákban. Írja meg azt is, miről szeretne többet olvasni oldalainkon. Szívesen próbálunk segíteni. Kérdésére néhány napon belül választ küldünk e-mailben.

Kérdést csak regisztrált és bejelentkezett felhasználó tud feltenni.
Kérjük jelentkezzen be! Köszönjük.

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------


Szűrés a következők szerintlistázása.

Jelenleg 41 kérdés van adatbázisunkban Angina témakörben.

Első Előző [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] Következő Utolsó

Egy évvel ezelőtt 2 db stent -et kaptam .egy fő aorta és egy jobbra hajló érbe, szűkűlet miatt. mostanában bizonyos mozgásnál éles fájdalmat érzek a jobb oldalt ahol a stent van. mitől lehet a fájdalom? másik kérdésem ki kell e cserélni valamikor a stentet és azt hogyan szedik ki? a jobb oldali szivizmom elhalt. most 48 éves vagyok.meddig lehet élni egy ilyen szívvel?köszönöm előre is a válaszokat!

A mozgásra fokozódó fájdalmat biztosan nem a sztent okozza. Beültetett sztentet soha nem vesznek ki. Jól beültetett sztent, megfelelő gyógyszeres kezelés és egy kis szerencse mellett nagyon sokáig ellátja a feladatát.

Dr. Alap


2011.01.18-án voltam szívultrahangon és az alábbi értékeket mérték. Aorta gyök: 32mm kissé scler., Aorta billentyű szeparáció: 21mm, Bal pitvar:34mm, jobb kamra:28mm , Septum (ED/ES):9/13mm, Bal kamra (ED/ES):47/32 mm Hátsó fal(ED/ES):8/12 mm, Falmozgások:jók, Pericardiális folyadék: kóros nincs., Ejekciós frakció:60% Aorta billentyű: Mitrális billentyű: Aorta v max: 1 m/s E/A: 0,55/0,6 DT:170 ms Pulmonalis v max: m/s Pulmonalis insuff.: Mitrális insuff.: 0 Aorta insuff.: 0 Tricuspidális insuff.: 0 Becsült pulmonalis systolés nyomás: Hgmm. 2013.01.22-én tulajdonképpen szinte ugyanezekket az adatokat mérték, csak a Pulmonalis v max: 1,2 m/s. az előzőnél pedig nem volt érték írva. Ez a mostani érték mit jelent? Van ennek valamilyen jelentősége? Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy a fenti adatokból lehet-e tudni, ha valakinek esetleg szívkoszorúér elmeszesedése van??? Ázsiai harcművészettel foglalkozom 30 éve ! Nyugodtan sportolhatok a fenti adatok alapján ????

A leletet kardiológusa tudja minden részletre kiterjedően értékelni. Először is, miért került sor a vizsgálatra? Valami gondja volt? A leírt adatok alapján nagy probléma nincsen. Sajnos, esetleges koszorúér-szűkület megállapítására ez a vizsgálat önmagában nem elégséges. Véleményem szerint sportolhat (ha nincs panasza), de ismétlem, ezt kardiológusától kérdezze meg.

Dr. Alap

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------

Tisztelt Doktor Úr! Férjem 24 órás Holter vizsgálatának kiértékelésében a következő szerepel: Összesen 23db SVS volt látható.Tachicardia alatt szign. 2 mm-es STD látható.További vizsgátat terheléses EKG lesz,de csak több hét mulva. Addig is szeretnénk megtudni,hogy mit takar ez a lelet,különös tekintettel az STD rövidítésre. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Képesi Istvánné

Az STD az EKG ST szakaszának a"depresszióját", süllyedését jelenti. Az ST szakasz a nagy kilengés (QRS) utáni rész, normálisan izoelektromos, azaz az alapvonalon van a görbe. Ennél a jelenségnél gondolni kell koszorúér-szűkületre, előszörezt kell kizárni.

Dr. Alap


Kérem önt sziveskedjék tájékoztatni hogy a páromnak azt javasolták B füreden hogy mütétet kell végezni,mert a fötörzs nél az y -nál 75% szükülete van mik az az esélyei a mütétet követöen. Nagyon fél!!! mi a javaslata a mütét elött hogy a dohányzás és az alkohol fogyasztást hagyja e abba,mert füreden ezt nem mondták. kérem mielöbbi válaszát, mert várjuk a Zalaegerszegi doktori hivást a mütétre !

Főtörzs szűkületnél (a balleszálló koszorúér és a körbefutó ág kezdeti közös szakasza) a jobb eredmény éráthidalással (bypass operáció) érhető el, szerintem is ez a teendő. Természetesen azonnal hagyja abba a dohányzást, bár megbocsásson, gondolom nem tőlem hallja először, hohy a dohányzás érszűkületet okoz. Az esélyek attól függnek, hogy milyen a szív általános állapota, milyenek az esetleges társbetegségek. Mindenesetre a várható kimenetel bypass műtét esetén ebben az esetben sokkalta jobb, mint ha a bal főtörzs elzáródna. Bizonyos mérték felett az alkohol sem ajánlott.

Dr. Alap


Első Előző [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] Következő Utolsó

Szűrés a következők szerint

listázása.

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!