Honlapunkról

Honlapunk célja:

Hiteles információk nyújtása a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséről, kockázati tényezőiről. Folyamatosan bővülő tartalmat szolgáltatunk a legfontosabb szív és érrendszeri betegség típusokról, kezelésükről. Tudományos alapokon nyugvó életmódi és étrendi ismeretek terjesztünk.

Kiknek szól ez a honlap?

A teljes magyar lakosságnak, mindenkinek, aki érdeklődik a szívbetegségek megelőzése, az egészséges életmód és étrend iránt. Szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek, hogy jobban megértsék az őket sújtó betegség okait és kezelésük elveit. A szív és érrendszeri betegségek megelőzésével, kezelésével foglalkozó szakembereknek és döntéshozóknak.

Ki fedezi a honlap működését?

A honlap költségei a Magyar Nemzeti Szívalapítványt terhelik. Bevételi forrásainkról tájékozódhat beszámolóink között. Az oldalaink tartalmát függetlenül szerkesztjük, arra külső szervezet, szponzor nincs befolyással.

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány küldetése

A Magyar Kardiológusok Társasága 1993-ban hozta létre a kiemelten közhasznú Magyar Nemzeti Szívalapítványt. Az Alapítvány célja a szív-érrendszeri betegségek visszaszorítása annak érdekében, hogy az ne legyen a vezető halálok, valamint a korai rokkantság egyik fő előidézője Magyarországon. A megelőzésre, a segítségnyújtás előmozdítására és a szívbetegek ellátásának javítására törekszünk.

Az alapítvány összehangolja Magyarországon működő szívalapítványok munkáját. Képviseli hazánkat nemzetközi szervezetekben, így az Európai Szívhálózatban és a Szív Világszövetségében. Keressük és kezdeményezzük az együttműködést más hazai civilszervezetekkel céljaink hatékonyabb képviselete érdekében.

Alapítványunk a társadalmi szervezetek között vezető szerepet játszik a hirtelen szívhalál elleni küzdelemben. "Minden perc számít" programunk segítségével az eddigi legnagyobb számban jutottak hozzá egészségügyi szolgáltatók, elsősorban háziorvosi praxisok, életmentő defibrillátor készülékekhez. Élen járunk közterületek és más nyilvános nagy forgalmú helyek életmentő rendszerrel való ellátásában is.

Elkötelezettek vagyunk a gyermekek egészsége iránt, az elkerülhető kockázati tényezők közül elsősorban az elhízás visszaszorítását tűztük ki célul. Meggyőződésünk, hogy az egészségesen felnövő gyermek egészségben élő felnőtté válik.

Bővítjük az egészséges és a beteg emberek ismereteit a szív-érrendszeri betegségek kockázati tényezőiről, a megelőzés és a kezelés lehetőségeiről. Tájékoztató anyagaink hiteles segítséget adnak az egészség megőrzéséhez.

Legyen Ön is a Nemzeti Szívalapítvány támogatója!

Rá vagyunk utalva az olyan nagylelkű emberek segítségére, mint amilyen Ön is.

KIEMELT TÁMOGATÓINK


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!