Hirtelen szívhalál

Bővebben: Hirtelen szívhalál - Leírás

A hirtelen szívhalál az az állapot, amikor a szív rendkívül gyors remegése miatt a pumpáló-tevékenység megszűnik, a keringés leáll, és a létfontosságú szervek (agy, szív) vérellátás nélkül maradnak. A beteg elveszti eszméletét, nem lélegzik és nincs pulzusa. Újraélesztés és defibrilláció beindul a károsodás és beáll a halál. >>>bővebben>>>


Mi az AED?

Egy Automata Életmentő Defibrillátor, mely elektromos ütés leadásával újraindítja a normál szívműködést.

Tovább: AED használata

  • Kifejezetten laikusok számára kifejlesztve.
  • Lépésenként irányított, magyar nyelvű hangüzenetek.
  • Automatikus szívműködés vizsgálat.
  • Biztonságos használat, mert csak akkor ad le sokkot, ha szükség van rá.

AED használata a túlélési lánc harmadik eleme. >>>tovább>>>


Tartsd életben! – újraélesztés egyszerűen és gyorsan


Kihelyezett készülékek

Tovább: Kihelyezett készülékek

Alapítványunk a társadalmi szervezetek között vezető szerepet játszik a hirtelen szívhalál elleni küzdelemben. "Minden perc számít" programunk segítségével az eddigi legnagyobb számban jutottak hozzá egészségügyi szolgáltatók, elsősorban háziorvosi praxisok, életmentő defibrillátor készülékekhez. Élen járunk közterületek és más nyilvános nagy forgalmú helyek életmentő rendszerrel való ellátásában is.


Automata Életmentő Defibrillátor Adatbázis

Ne fordulhasson elő, hogy a hirtelen szívhalál úgy ragadjon el valakit, hogy a közelben lett volna használható életmentő készülék. Sokan nem tudják, hogy akár a cégükön, intézményükön belül már van életmentő defibrillátor készülék. Ha Ön kezelője vagy tulajdonosa egy automata defibrillátornak (AÉD), kérjük töltse ki az alábbi adatokat. Az adatbázist nyilvánosan hozzáférhetővé tesszük és megküldjük az Országos Mentőszolgálatnak is. >>>tovább>>>


AED - Hová, Mennyit, Hogyan?

Ha ön automata defibrillátor telepítését, beszerzését tervezi, vagy már rendelkezik ilyen készülékkel, akkor hasznosak lehetnek tanácsaink az AED elhelyezéséről, ellenőrzéséről, karbantartásáról. >>>tovább>>>


Sportolók és a hirtelen szívhalál

Sportolók és a hirtelen szívhalál

Ajánlások, tények, háttér

Melyik sport a legmegterhelőbb? Hol legyen AED? Milyen gyakori a hirtelen szívhalál a sportolóknál? Milyen betegség okozza? >>>tovább>>>


A Nemzeti Szívalapítvány álláspontja a hirtelen szívhalál esetek csökkentésére

Hirtelen szívhalált halt Kolonics György

Feltételezhetően hirtelen szívhalál okozta Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok sportoló tragikus halálát 2008. július 15-én délelőtt. Az élsportoló halálát edzés közben lelte. Minden körülmény arra utal, hogy a végzetét hirtelen szívhalál okozta. Milyen tanulságokat kell levonnunk a tragikus esetből. Olvassa el a Magyar Kardiológusok Társaságával együtt kialakított álláspontunkat: >>>tovább>>>


Fehér Miklós, a kiváló futballista megrendítő halála is figyelmeztet: a hirtelen szívhalál minden életkorban fenyeget. Az utóbbi években sok neves sportoló a pályán lelte végzetét. Ha a nagy forgalmú közterületeket, vasút és buszpályaudvarokat felszerelnék életmentő defibrillátorral, évente sok száz haláleset elkerülhető lenne. Az alábbi videót, mellyel Fehér Miklós emlékének is adózunk, csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------


Tizenévesek is újraélesztésre képezhetők Tizenévesek is újraélesztésre képezhetők

Az Újraélesztés Hetén egy millió fiatalt tanít meg az hirtelen szívhalál elhárítására az Amerikai Szív Szövetség. Leegyszerűsödhetnek az újraélesztés szabályai.

Defibrillátort a futballpályákra Defibrillátort a futballpályákra

A halálos szívritmuszavar, amely a hirtelen, váratlan szívhalál leggyakoribb oka, a sportegészségügyi törvény bevezetése óta 90 százalékkal csökkent Olaszországban.

Sokat javultak az újraélesztés eredményei Svédországban Sokat javultak az újraélesztés eredményei Svédországban

A kórházon kívül hirtelen szívhalált elszenvedő betegekből többet sikerült visszahozni az életbe, gyógyintézetbe szállítani, mióta sokkal gyakrabban, késlekedés nélkül kezdik el az alapvető újraélesztést a közelben lévők. A biztató svéd eredményeket a Circulation című szakfolyóirat közölte.

Sportolók és a hirtelen szívhalál Sportolók és a hirtelen szívhalál

Melyik sport a legmegterhelőbb? Hol legyen AED? Milyen gyakori a hirtelen szívhalál a sportolóknál? Milyen betegség okozza?

Hirtelen szívhalált halt Kolonics György Hirtelen szívhalált halt Kolonics György

Feltételezhetően hirtelen szívhalál okozta Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok sportoló tragikus halálát 2008. július 15-én délelőtt. Az élsportoló halálát edzés közben lelte. Minden körülmény arra utal, hogy a végzetét hirtelen szívhalál okozta.

Életmentő rendőrautók Életmentő rendőrautók

Nemzetközi tapasztalatok azt igazolják, hogy a közterületeken, rendőrségi egységeknél, járőrautókban elhelyezett életmentő készülékek, az utcán, közlekedés közben előforduló esetek jelentős hányadánál, az időben rendelkezésre álló eszközös beavatkozás révén, hatékony segítséget nyújtanak az emberélet megmentésében.


Kapcsolódó oldalak

KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!