Jó szívvel az egészségért

Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Keresés

Életmentő rendőrautók

2009. március 20. | Frissítve: 2013-01-14 09:23

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány a "Minden perc számít" program keretében 25db életmentő defibrillátort ajánl fel tesztelés céljából 4 hónapra a Belügyminisztérium részére, melyek a Rendészeti Biztonsági Szolgálat új gépjárműveiben kerülnek elhelyezésre. A program távlati célja, hogy a jövő évtől az összes rendőrségi jármű rendelkezhessen ilyen típusú készülékkel.

Nemzetközi tapasztalatok azt igazolják, hogy a közterületeken, rendőrségi egységeknél, járőrautókban elhelyezett életmentő készülékek, az utcán, közlekedés közben előforduló esetek jelentős hányadánál, az időben rendelkezésre álló eszközös beavatkozás révén, hatékony segítséget nyújtanak az emberélet megmentésében.

Ugyanis a szív remegő, kaotikus működését csak az időben leadott elektromos sokk segítségével lehet a normális ütemre visszaállítani. Az időtényező igen rövid, a tünetek jelentkezésétől - eszméletvesztés, légzés és keringés leállástól - számított 3-5 percen belül megindul a létfontosságú szervek károsodása és beáll a halál.

Mivel a túlélési lánc elemei közül a korai defibrillálás, vagyis az eszköz azonnali helyszínen történő biztosítása a legkritikusabb ezért a Magyar Nemzeti Szívalapítvány ezen szeretne változtatni. A "Minden perc számít" program keretében támogat minden olyan defibrillátor kihelyezést, amellyel növelni tudjuk környezetünk biztonságát és a hatékony fellépést. Reméljük, hogy az intézmények, üzletközpontok, vállalatok, közforgalmú helyek üzemeltetői megismerik és felismerik szerepük jelentősségét a hirtelen szívhalál ellen folytatott küzdelemben.

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Hozzászólások (1)

Bejelentkezés

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány weboldalán bizonyos tartalmak, illetve szolgáltatások csak regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

A regisztráció előnyei:
Mennyibe kerül?
A regisztráció ingyenes és az is marad.

Hogyan regisztráljak?
Kérjük, adja meg a kért adatokat, majd nyomja meg "Regisztráció" gombot! A megadott e-mail címre, elküldünk Önnek egy levelet, amiben egy aktiváló linket talál. Erre a linkre kattintva tudja majd véglegesíteni feliratkozását. Fontos tudnia, hogy csak regisztrációja véglegesítése után tud majd bejelentkezni oldalainkon.

Kiemelt ajánlat

Szív Szótára
Nem igazodik el a zárójelentésen?
tovább »

Defibrillátor térkép


Szavazás

Mi a javaslata az élelmiszerek transzzsír tartalmára vonatkozólag?

Államilag korlátozni a megengedhető arányt
Egy szint felett megadóztatni
Gyártók önkéntes fogadalma
Nem időszerű ez most

Alapító szervezetünk

Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító szervezete


Nemzetközi kapcsolatok

European Heart Network
World Heart Federation

Facebookon
Szívalapítvány a YouTube-on