Jó szívvel az egészségért

Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Keresés

6 millió pitvarfibrilláló beteg az EU-ban

2006. július 25. | Frissítve: 2013-01-14 09:23

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Pitvarfibrilláció áll minden harmadik szívbetegség okozta kórházi felvétel mögött a Szív Világszövetség adatai alapján. Minden 12. másodpercben szenved valaki szélütést a pitvarfibrilláció okozta agyembólia következtében. Az Európai Unióban 6 millió beteg szenved ebben a ritmuszavarban.

pitvarfibrilláció veszélyei

A pitvarfibrilláló beteg 4-5-ször naqgyobb eséllyel kap szélütést a normális ritmusúhoz képest. A világszervezet ezért indította el világméretű kampányát, melyben a pitvarfibrilláció veszélyeire, a helyes véralvadásgátló kezelésre hívja fel a figyelmet.

A kampányhoz csatlakozott az Európai Stroke Szövetség (SAFE) és több neves gyógyszergyártó is. A pitvarfibrilláló betegek többségében szükséges véralvadásgátló kezelés beállítása a vérrögösödés okozta szélütés kivédésére.

A pitvarfibrilláció a leggyakoribb kezelést igénylő ritmuszavar. Elsődleges gyanúja szabálytalan, rendszertelen pulzus tapintásával vethető fel, a diagnózishoz EKG vizsgálat szükséges.

A Szív Világszövetség (World Heart Federation) Magyar Nemzeti Szívalapítvány a szívbetegséggel foglalkozó orvosszakmai társaságok és szívalapítványok egységes szervezete. A Magyar Nemzeti Szívalapítvány 1983 óta tagja a világszövetségnek.

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Hozzászólások (0)

Bejelentkezés

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány weboldalán bizonyos tartalmak, illetve szolgáltatások csak regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

A regisztráció előnyei:
Mennyibe kerül?
A regisztráció ingyenes és az is marad.

Hogyan regisztráljak?
Kérjük, adja meg a kért adatokat, majd nyomja meg "Regisztráció" gombot! A megadott e-mail címre, elküldünk Önnek egy levelet, amiben egy aktiváló linket talál. Erre a linkre kattintva tudja majd véglegesíteni feliratkozását. Fontos tudnia, hogy csak regisztrációja véglegesítése után tud majd bejelentkezni oldalainkon.

Kiemelt ajánlat

Szív Szótára
Nem igazodik el a zárójelentésen?
tovább »

Defibrillátor térkép


Szavazás

Mi a javaslata az élelmiszerek transzzsír tartalmára vonatkozólag?

Államilag korlátozni a megengedhető arányt
Egy szint felett megadóztatni
Gyártók önkéntes fogadalma
Nem időszerű ez most

Alapító szervezetünk

Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító szervezete


Nemzetközi kapcsolatok

European Heart Network
World Heart Federation

Facebookon
Szívalapítvány a YouTube-on