Nem emberi jog a dohányzás

Diszkriminálhatók a dohányzók. Nem ellentétes az Európai Uniónak az emberi jogok tiszteletben tartására vonatkozó szabályozásával az, hogy a vállalatok az álláshirdetésnél kiköthetik: dohányost nem vesznek fel - jelentette ki az Európai Bizottság szóvivője.

Ezzel megerősítette Vladimir Spidlának, a bizottság szociális és munkaügyi biztosának azt a napokban elhangzott állásfoglalását, amely szerint az állások betöltésénél nem szabad megkülönböztetést tenni a származás, a kor, a vallás, a szexuális beállítottság, vagy a fogyatékosság szempontjából, a dohányzás azonban nem tartozik ebbe a kategóriába.

Az Európai Bizottság nemrégiben közzétett elemzése szerint a dohányzás évente összességében 130 milliárd euróval terhelik meg a tagországok egészségügyi költségvetését.

Az elhízás okozta betegségek költségei évente 59 milliárd euróra rúgnak, ezzel szemben például az EU közös mezőgazdasági politikájának megvalósítására 43 milliárd euró áll rendelkezésre.

Forrás: MTI


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!