Jó szívvel az egészségért

Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Keresés

Billentyűmegtartó műtétek

2009. november 3. | Frissítve: 2013-01-14 09:23

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Az esetek egy részében a billentyűk megkíméltek az elváltozástól, csak az aorta kezdeti és a felszálló szakaszának tágulata (aneurizmája) áll fent.

Ezekben az esetekben a billentyű megtartásával végezhető a műtét. Ilyen billentyűmegtartó műtét pl. a Senning-, a Sarsam-Yacoub- és a David-műtét. Ezek a műtétek a Bentall-DeBono-műtéttel azonos módon zajlanak, azzal a különbséggel, hogy a billentyű nem kerül kicserélésre, csak az aorta tágult szakaszát pótolják egy műérrel.

Szívsebészet - Billentyű megtartó műtét

Billentyűmegtartó műtét

Anuloplasztika, billentyűplasztika

A Marfan-szindrómában megjelenő mitralis billentyű elégtelenség (insufficiencia) kezelésében is egyre elterjedtebbek a billentyűmegtartó műtétek. Az anuloplasztika során a mitralis billentyű szájadékára ("keretére") körkörösen rávarrnak egy gyűrűt (ring), ezáltal megerősítik és szűkítik azt. Emellett a billentyűt is plasztikázhatják. A beboltosuló (prolabálódó) billentyűből kimetszve egy darabot és az új széleket egymáshoz varrva rekonstruálják az ép állapotot.

Készült Kromplák Zsanett Szigorló orvos "Mit kell tudni a Marfan szindrómáról?" c. összeállítása alapján (Lektorálta: dr.Szabolcs Zoltán).

 
MEGOSZTÁS:
E-mail Nyomtatás

Hozzászólások (0)

Bejelentkezés

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány weboldalán bizonyos tartalmak, illetve szolgáltatások csak regisztrált felhasználók számára elérhetőek.

A regisztráció előnyei:
Mennyibe kerül?
A regisztráció ingyenes és az is marad.

Hogyan regisztráljak?
Kérjük, adja meg a kért adatokat, majd nyomja meg "Regisztráció" gombot! A megadott e-mail címre, elküldünk Önnek egy levelet, amiben egy aktiváló linket talál. Erre a linkre kattintva tudja majd véglegesíteni feliratkozását. Fontos tudnia, hogy csak regisztrációja véglegesítése után tud majd bejelentkezni oldalainkon.

Kiemelt ajánlat

Szív Szótára
Nem igazodik el a zárójelentésen?
tovább »

Defibrillátor térkép


Szavazás

Mi a javaslata az élelmiszerek transzzsír tartalmára vonatkozólag?

Államilag korlátozni a megengedhető arányt
Egy szint felett megadóztatni
Gyártók önkéntes fogadalma
Nem időszerű ez most

Alapító szervezetünk

Magyar Kardiológusok Társasága a Magyar Nemzeti Szívalapítvány alapító szervezete


Nemzetközi kapcsolatok

European Heart Network
World Heart Federation

Facebookon
Szívalapítvány a YouTube-on

-------------- hirdetés --------------