Viselj Pirosat február 1.-én!

A nők szív- és érrendszeri megbetegedési kockázataira hívja fel a figyelmet a Szív Világszövetség – amelynek Magyarország is tagja – Pirosban a Nőkért (PAN) mozgalmának Viselj Pirosat! napja.

Viselj Pirosat február 1.-én!

Még ma is sokan úgy hiszik, hogy az infarktus vagy a szélütés öregedő férfiak betegsége, pedig az egészségügyi statisztikák világszerte, így nálunk is igazolják, hogy több nő veszti életét szív- és érrendszeri betegség következtében, mint férfi. Ráadásul az iparilag fejlett országokban a férfiak ilyen eredetű halálozása, ha lassan is, de csökken, míg a nőké emelkedik.

Az Egyesült Államokban, ahonnan a PAN elindult, világsztárok viselik az öltözéket, amelynek felirata: "Ez nem piros ruha, hanem vörös riadó!". Idén február 1., péntek az a nap, amikor azt kérik, hogy mindenki, aki egyetért azzal, hogy vigyázzunk a lányok, a fiatal nők, az asszonyok és az idős hölgyek szívére egyaránt, az viseljen valami pirosat: ruhát, sálat, kendőt, kitűzőt vagy nyakkendőt.

A világszervezet két magyar képviselője, a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szív Alapítvány azon dolgozik, hogy lehetőleg mindenki megismerje ezt a mozgalmat és csatlakozzon hozzá. Az mindenkire, nőkre és férfiakra egyaránt igaz, hogy figyeljen a szív-és érbetegségek kockázati tényezőire: ne legyen emelkedett a kóros vérzsírok szintje, a vércukor és a vérnyomás, ne dohányozzunk, étkezzünk egészségesen, ne viseljünk túlsúlyt és létfontosságú a rendszeres, örömteli mozgás.

Csatlakozzon Ön is a PAN mozgalomhoz. Aki egyetért velünk, az jelezze azzal, hogy február 1-jén pirosba öltözik, vagy visel valami pirosat: sálat, kendőt, nyakkendőt, jelvényt.

Kövesse a nap eseményeit Viselj Pirosat Facebook oldalunkon. Csatlakozzon a meghirdetett játékunkhoz, hogy minél több emberhez eljusson üzenetünk.

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------


Keressük a Viselj Pirosat nap legnépszerűbb résztvevőjét

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, támogatóinknak, hogy részt vettek a február 1.-i Viselj Pirosat napon. A meghirdetett játékunk nyertesét értesítettük. Kérjük, továbbra is kísérjék figyelemmel tevékenységünket, érjük el közösen a nőket fenyegető szívbetegségek csökkenését!

Kiemelt támogatónk


Kecskemét új, exkluzív szállodája, a Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel immár 4 éve várja vendégeit a belvárosától néhány percre, az M5- ös autópálya Nyugati lehajtójától 2 km - re, erdő szélén, nyugodt, csendes környezetben. tovább »


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!