Philadelphiában is száműzik a transz-zsírokat

Philadelphia Város Tanácsa egyhangúlag elfogadta a város éttermeiben felszolgált ételek transz-zsír mentesítését előíró rendeletet.

Philadelphiában is száműzik a transz-zsírokat

A rendelkezés 2007 szeptember elsejétől fokozatosan lép hatályba, elsőként a sütési zsiradékokra és a kenyérre kenhető krémekre vonatkozik. További egy évvel később lép hatályba a kiterjesztett tilalom valamennyi, a vendéglátóiparban készített ételekre vonatkozólag. A rendelet előterjesztői szerint az egészségre ártalmas, mesterséges transz-zsírok mellőzése a koszorúér betegségek 6%-os csökkenését eredményezi.

New-York város már korábban hasonló rendeletet alkotott. Az Egyesült Államokban számos oktatási intézmény és étteremlánc már önkéntesen felhagyott a transz-zsírok alkalmazásával. A rendelet szerint a transz-zsír mentesnek számít az étel, ha egy adagnyi mennyiségben kevesebb mint fél grammot tartalmaz a káros anyagból.

-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!