ESC Kardiológiai Továbbképző Kurzus

ESC Kardiológiai Továbbképző Kurzus - 2009. október 1-4.

Update in Cardiovascular Medicine - Párbeszédek és Perspektívák

Dubrovnik, Hotel Excelsior, 2009. október 1-4. A két és fél napos program a kardiovaszkuláris medicina főbb területeinek átfogó frissítését adja rangos nemzetközi előadók által. A kurzus az Európai Kardiológiai Társaság (ESC) Oktatási és Akkreditációs Bizottságának oktatási programja.

A kurzus céljai:

  • A legújabb tudományos eredmények bemutatása, a kardiovaszkuláris medicina gyakorlati szemszögéből
  • A jelenlegi irányelvek áttekintése a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére, diagnózisa és kezelése terén
  • A prezentációkból levonható következtetések levonása interaktív megbeszélések és szakértői ülések segítségével

A tanfolyam célja magas színvonalú képzés nyújtása és a legújabb ismeretek terjesztése a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése, diagnózisa, valamint a gyógyszeres és intervencionális kezelése terén történt előrelépésekről.

A tudományos program a témák széles spektrumára kiterjed, többek között az atherosclerosis és a kockázati tényezői, a szív-és érrendszeri betegségek megelőzése és a rehabilitációja, a koszorúér-betegség, az akut koronária szindróma, a revaszkularizációs stratégiák, a ritmuszavarok és a szívelégtelenség aktuális kérdéseit érinti. Különös hangsúlyt fektetnek a kardiovaszkuláris medicina különböző területeit érintő ESC kezelési irányelveknek a mindennapi gyakorlatba történő átültetésének kérdéseire.

Update in Cardiovascular Medicine - Párbeszédek és Perspektívák a klinikusok a kardiológia, a belgyógyászat az általános orvoslás szakorvosainak számára összeállított program. A hagyományos state of the art előadások mellett erős hangsúlyt kap az interaktív oktatás, amelynek célja, hogy iránymutatást adjon a mindennapi gyakorlatban.

A program része közé tartoznak az áttekintő előadások (5 ülés) és párbeszédek (5 ülés). A Poszter ülésszak tájékoztatást ad a kardiológia kutatások új tudományos eredményeiről. A 4 szatellita szimpózium (az ipar szponzorációjában), a kardiovaszkuláris medicina néhány legnagyobb kihívást jelentő aktuális kérdése kerül bemutatásra és megvitatásra. A kurzus szellemében a munkára és tanulásra ösztönző környezet együttese egy sor informális eseménnyel, illetve az oktatói kar és a résztvevők közötti direkt interakciók lehetőségével vegyítve.


Kapcsolódó oldalak

KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!