Paypal fizetési útmutató

A PayPal a világon a legelterjedtebb módszer a biztonságos internetes fizetéshez. A legtöbb légitársaság is használja. Amennyiben rendelkezel PayPal számlával, az internetes felajánlások során nincs szükség arra, hogy bankkártya-adataidat minden egyes adományozáskor megadja. Ám ha nincs PayPal számlája, bankkártyájával akkor is biztonságosan fizethet az oldalon keresztül.

Mivel a PayPal még nem rendelkezik magyar nyelvű felülettel, de a fizetés menete egyszerű, és nagyon hasonlít bármely más bank online bankkártyás fizetési rendszeréhez, ezért nem fog gondot okozni. Ráadásul – mint a bankkártyás fizetéseknél általában – Önnek nem számítanak fel külön pénzt a fizetésért.
A PayPal rendszeren keresztül két módon is fizethet:

  • PayPal-en keresztül: Ha már rendelkezik PayPal hozzáféréssel, akkor a felajánláshoz ezt is használhatja.

Dombornyomott bankkártyával: Domobornyomott bankkártyával történő fizetés esetében csak a kártyára van szükség, PayPal hozzáféréssel nem kell rendelkeznie.

  • A PayPal-en keresztüli fizetést nem fogjuk részletezni, feltehetőleg ha van hozzáférése, ezt már tanulmányozta. A dombornyomott bankkártyával

történő fizetéshez viszont adunk egy kis eligazítást.

A sárga Támogatom gombra kattintást követően a PayPal angol nyelvű oldalára kerülünk. Itt keressük meg a következő szöveget baloldalt lentebb, és kattintsunk a Continue linkre:

Don’t have a PayPal account?
Use your credit card or bank account (where available). Continue
Visa Mastercard American Express Discover

Ezután a következő adatokat kell kitöltenie:
First name: keresztnév.
Last name: vezetéknév.
Card Number: ez a bankkártya száma.
Expiration Date: a bankkártya lejárati ideje hh/éé sorrendben, ahogy ezt általában a bankkártyán is megadják.
CSC: a kártya hátoldalán található háromjegyű biztonsági kód (az aláírás mező felett jobbra).
Billing Address Line 1: utca, házszám.
Billing Address Line 2: ez a mező csak arra szolgál, ha az első sorba nem fértek volna ki a címadatok. Ez az egyetlen nem kötelezően kitöltendő mező.
City: település.
State / Province / Region: megye.
Postal Code: irányítószám.
Home Telephone: ez ugyan otthoni telefont jelent, de azt a számot érdemes megadni, amelyen a bank eléri Önt, ha mégis gond akadna. (Ne felejtse el megadni az országkódot és a körzetszámot. Pl.: 003620……. 003630……. 003670…….)
E-mail: az itt megadott e-mail címre érkezik a visszaigazolás a fizetésről.

A címadatokat érdemes itt még egyszer ellenőrizni.

Ha az összes mezőt kitöltötte, kattintson a Review Order and Continue linkre. Itt még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, és az adománya összegét.
Ha mindent rendben talál, hagyja jóvá a tranzakciót. Pillanatokon belül értesítik e-mailben a sikeres tranzakcióról, ezzel egyidőben mi is megkapjuk az értesítést az adományáról. Ha azonban mégsem sikerül a tranzakció, vagy nem érti valamelyik hibaüzenetet, minden további nélkül visszatérhet a honlapunkra oly módon, hogy az oldal alján található Cancel and return to donations coordinator linkre kattint.

Reméljük, hogy ezzel a kis segítséggel semmi gondot nem fog okozni az adományozás.


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!