Adatvédelmi elvek

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány kiemelt figyelmet fordít tevékenysége és az általa kezelt honlapok működtetése közben a személyes adatok védelmére. Adatkezelési alapelveink valamennyi, az alapítvány által kezelt honlap vonatkozásában érvényesek:

Hatályos jogszabályok

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány és az általa üzemeltetett honlapok Magyarországon, a magyar jogszabályok szerint működnek. A Magyar Nemzeti Szívalapítvány adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 1992. évi LXIII. törvény - a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról (a továbbiakban Avtv., adatvédelmi törvény);
  • 1992. évi LXVI. törvény - a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról;
  • továbbá az ennek végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X. 26.) Korm. rendelet;
  • 1995. évi CXIX. törvény - a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény);
  • 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

Regisztráció

A weboldalunkra történő regisztrálás során látogatóink közlik személyes adataikat, mint pl. nevük, e-mail címük, irányítószámuk, születési évük. A regisztrációval a felhasználó hozzájárul adatai kezeléséhez.

Regisztrált felhasználóink választható módon igénybe vehetik személyre szabott szolgáltatásainkat, mint például egyéni kockázat becslés vagy orvos válaszol rovat. Ennek során a személyes adatokon túl különleges, az egészségre vonatkozó adatokat is kezelhetünk a felhasználó önkéntes adatszolgáltatása révén. Ezeket az adatokat a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a személyre szóló információszolgáltatás, az egyedi kívánságok kielégítése céljából kéri be. Az így kapott személyes, valamint különleges adatokat a hatályos jogszabályok előírásait a legmesszemenőbben szem előtt tartva, annak megfelelően kezeljük. Az alapítványhoz e-mailként vagy más formában eljuttatott adatokat feldolgozás, válaszadás, valamint szolgáltatásaink jobbá tétele céljából adott esetben megőrizhetjük. Az Alapítványhoz beérkezett különböző témájú kérdéseket és válaszainkat, mint például az orvos vagy gyógytornász válaszol rovatban, szükség szerint rövidítve, névtelenül, személyazonosító adatoktól mentesen honlapunkon megjeleníthetjük.

A felhasználók által hozzánk eljuttatott adatokon túl más forrásból nem törekszünk a felhasználókról további adatok gyűjtésére, nem vásárolunk ilyen adatot. Ellenőrizzük a regisztrációkor megadott e-mail fiók valódiságát, de ezen túlmenően más módon nem ellenőrizzük a hozzánk eljuttatott adatok hitelességét.

Nyilvántartott adatok ellenőrzése

Regisztrált felhasználóink belépés után megtekinthetik személyes adataikat, melyek kezelésére a regisztrációkor felhatalmazták alapítványunkat. Ugyanitt lehetőség van a regisztráció módosítására, illetve törlésére. Adatvédelmi elveinket azon túl, hogy honlapunk "Alapítványunk" menüjében megtekinthetők, minden olyan esetben is ismertetjük, ahol a felhasználótól személyes információt kérünk be.

A beérkező adatok egy adatbázisba kerülnek, ahol illetéktelen hozzáféréstől védetten kezeljük azokat. Az adatbázis tartalmát az Magyar Nemzeti Szívalapítvány nem publikálja, abba betekintést harmadik fél számára nem enged, ellenszolgáltatásért vagy anélkül nem ad át.

Az adatok biztonsága, adatintegritás

Különféle biztonsági technológiákat és eljárásokat alkalmazunk a személyes adatok illetéktelen hozzáférésének, felhasználásának vagy közzétételének megakadályozására.

Honlap látogatói szokások naplózása

A honlapunkon tett látogatások során egy vagy több cookie-t - azaz egy-egy karaktersorozatot tartalmazó kis fájlt - küldünk a látogató számítógépére, amely(ek) révén annak böngészője egyedileg azonosítható. A cookie-kat a keresési szokások - nyomon követésére, ezáltal szolgáltatásaink minőségének javítására használjuk fel.

A honlapunkra való belépéssel számítógépének egyes paramétereiről naplófile készül. Ebben olyan szabványos adatokat gyűjtünk, melyeket a böngészője küld el a weboldalunk számára, például a böngésző típusa és nyelve, a hozzáférési idők és annak a weboldalnak a címe, amelyről a honlapunkra érkezett. Adatokat gyűjthetünk az internet protokoll (IP) címről, a kattintási útról (azaz mely oldalakat tekinti meg, milyen hivatkozásokra kattint rá, valamint milyen tevékenységeket végez a honlapunkon). Az adatokat a látogatói szokások jobb megismerése, szolgáltatásaink tökéletesítése céljából használjuk fel. Az adatok feldolgozásához olyan nyilvánosan hozzáférhető szolgáltatást is igénybe vehetünk, mint a Google Analytics.

Linkek

A honlapunkról linkek segítségével más, nem az alapítvány által üzemeltetett honlapokra juthat el. Igyekszünk a legnagyobb gondossággal eljárni az általunk elhelyezett hivatkozott más honlapok kiválasztásában, azonban elhárítunk minden felelősséget a más honlapokon található tartalmakat illetően.

Változtatás az adatvédelmi elvekben

Az adatvédelmi elveink kiegészítése/javítása esetén értesítjük regisztrált felhasználóinkat a megadott e-mail címükön. Amennyiben olyan új szolgáltatást vezetünk be, amelynek használata érinti az adatvédelmi elveket, akkor megadjuk a lehetőséget, hogy az adott szolgáltatásra a felhasználónk feliratkozzon vagy mellőzze annak igénybe vételét.

Észrevételek, kapcsolatfelvétel

Rendszeresen felülvizsgáljuk a jelen Adatvédelmi irányelveknek való saját megfelelésünket. Amennyiben bármilyen kérdése vagy aggálya adódna a jelen Adatvédelmi irányelvekkel, illetve a személyes adatok kezelésével kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot ezen az keresztül, vagy küldjön nekünk levelet a következő címre:

Magyar Nemzeti Szívalapítvány

6725 Szeged, Semmelweis utca 8.

A postai úton beérkező megkeresésekre igyekszünk rövid időn, de legkésőbb 30 napon belül írásban válaszolni.


KIEMELT AJÁNLAT

Nem igazodik el a zárójelentésen? Mit is jelentenek a kardiológiában használt idegen szakszavak? Mit takar a rövidítés az orvosi leleten? Magyarul érthetőbb lenne a kifejezés, mint latinul vagy angolul? Összeállításunk segít az értelmezésben.

Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázis
Hol található defibrillátor? Van a közelemben AED készülék? Segítsen a defibrillátor térkép összeállításában!