Jótékonysági árverés


Víg Attila festőművész jótékonysági felajánlást tett a Magyar Nemzeti Szívalapítványnak. Domboldalon című alkotását (50x70cm olaj, vászon) alapítványunknak adományozta, azzal a céllal, hogy az értékével segítse munkánkat.

Kérjük Önt, 100 000 forinttal támogassa tevékenységünket. Támogatását a műalkotás átadásával köszönjük meg, támogatását honlapunkon kérésére kiemelt helyen közzétesszük.


Víg Attila - Domboldalon: 50x70cm olaj, vászon
Víg Attila - Domboldalon: 50x70cm olaj, vászon

Víg Attila festő (Nagykanizsa 1966-), aki először Szász Endre majd Szekeres Emil (Kmetty János növendéke) segítségével saját stílusát, s korszakait megtalálva alkot. 20 éve fest, de pár éve érte el az egyéniségét és életét bemutató festmények különleges stílusát.

Víg Attila életét meghatározó utazási emlékeinek tiszteleg festményeiben, illetve "akikre büszkék vagyunk" - ahogy Ő fogalmaz - azokra a már elhunyt elődeinkre, akik a festészet meghatározó alakjaivá váltak az idők során. Víg Attila festmény sorozatában olyan nevek is megtalálhatók, mint Munkácsy Mihály, Csontváry, Csók István...stb). Ezen festményeken festőnk saját stílusában ábrázolja a "nagyokat". Utazásaira visszatérve, imádja az arab országokat, illetve Párizst, így narancs és kék korszakában a főváros, valamint utazásai során felfedezett életképek és életérzések szerepelnek, barna korszakában a zsidó és arab világot tárja elénk. Pasztell képeinek színvilágában Szekeres Emil hatása érződik. Egy kis kitérővel az avangard stílus érződik munkáin. Az őt körülvevő világot -ahogy ő hívja "A szögletes világ" - mutatja be saját szemszögéből. Napjainkban a narancs korszak folytatásaként a mindent bíborba öltöztet, ez a színvilág sötétebb elődjénél, de sokkal kifejezőbb és dinamikusabb arcát mutatja be az ecsetkezelésnek.

© MNSZA
2010. május 12. | Frissítve: 2010-10-12 09:17


Bejelentkezés
(elfelejtett jelszó)
Regisztrálás  [?]


Adója egy százalékát ajánlja a Magyar Nemzeti Szívalapítvány javára.

Adószámunk:
18049471-2-42

Elérhetőségeink

Önnek mennyire fontos, hogy eredeti gyógyszert szedjen?
Ragaszkodom az eredetihez, még ha drágább is
Legyen minél olcsóbb
Nem foglalkozom vele, döntsön az orvosom


Szívalapítvány a YouTube-on