Magyar Nemzeti Szívalapítvány


Kalkulátorok, tesztek

http://www.mnsza.hu/user/tesztek.php

Egyéni szív - és érrendszeri kockázat becslés

Egyéni szív - és érrendszeri kockázat becslés

Milyen esélyem van, hogy infarktust kapjak? Számokkal kifejezhető-e, mekkora a szívbetegség kockázata? Megtudhatja az Ön egyéni kockázatatát az Európai Kardiológiai Társaság, az Európai Szívhálózat és más szakmai szervezetek ajánlásán alapuló rizikó kalkulátorunkból. A kockázati tábla a 2007-ben kiadott legfrissebb szakmai ajánlásban jelent meg, a legfontosabb kockázati tényezők szerepét mutatja be.

A kérdőívet csak regisztrált és bejelentkezett felhasználó tudja kitölteni.


-------------- hirdetés --------------

-------------- hirdetés --------------

Cukorbetegség kialakulásának kockázata

Mit tudhatok meg? A Nemzetközi Diabetes Szövetség által elfogadott, finn kutatók által kifejlesztett rövid kérdőív néhány egyszerű kérdés alapján becslést ad a cukorbetegség kifejlődésének várható kockázatára. Az adatok pontosságát több kutatócsoport laboratóriumi mérésekkel is igazolta. Cukorbetegség kialakulásának kockázata

A kérdőívet csak regisztrált és bejelentkezett felhasználó tudja kitölteni.


BMI kalkulátor

A testtömegindex (angolul body mass index, BMI) a legelterjedtebben alkalmazott mutatószám az elhízottság (vagy éppen soványság) megítélésében. Adja meg adatait, s az ÉRTÉKELÉS gomb megnyomásával megkapja az Önre vonatkozó testtömegindexet, BMI értéket. A program egész számra kerekít.   >>>tovább>>>


Terhelés közben mért pulzus

A pulzusszám az egyik legérzékenyebb mutatója a szervezetünk fizikai terhelésének. Terhelés közben mért pulzusunk fontos információval szolgál az adott terhelés intenzitásáról, testünk pillanatnyi állapotáról. Az alábbi kalkulátor segítségével kiszámolhatja maximális munkapulzusát, mely azt mutatja milyen terhelési szintre kell mozgás közben elérnie.


Kalória szükséglet

Mennyit ehetünk meg egészségesen? Őrizze meg a táplálkozás és a testmozgás egyensúlyát. Mindenkinek más a kalória szükséglete, életkortól, nemtől és a fizikai aktivitástól függően. Keresse ki az Önre jellemző ajánlott kalória fogyasztást!


Dohányzásról leszokást segítő kalkulátor

A dohányzás Önnek "csak egy szokás" vagy rabjává vált? Végezze el a nikotin függőség Fagerstrom tesztjét, hogy megismerje függőségének mértékét.

Nyomtatás